Här används cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Logiksystems webb. Läs mer om Cookies & Integritet.

IOT är en del av industriernas framtid

2020-01-07
Vi på Logicsystem levererar produkter och system till automationslösningar inom industrin. Industrin är en spännande bransch som är under ständig utveckling. Ett begrepp som berör denna utveckling både inom industrin och andra områden är begreppet Internet of things.

Logicsystem arbetar med tjänster inom automationsindustrin.

Smart styrning med hjälp av internet

Internet of things är ett begrepp som innebär att man kopplar upp något, som exempelvis en maskin eller de tekniska prylar som vi äger som privatpersoner, till internet eller kopplar samman olika enheter med hjälp av internet. Genom att vara anslutna till varandra med hjälp av internet kan dessa enheter både samla på sig data samt styras över internet. Det kan alltså både gälla saker i vårt hem och hos industrier men även inom viktiga samhällsfunktioner.

Framtida utveckling med hjälp av IOT

Så kallade Smarta hem är ett område som bara blir större och större. Detta på grund av att smarta lösningar kan underlätta i vår vardag. Exempelvis kan funktioner hemma känna av om någon är i närheten och då sättas i funktion, som en luftrenare som bara sätts igång när någon är i närheten.

I framtiden kommer vi se ännu större steg in i en internetstyrd värld. Ett bra exempel på detta är 5G. När 5G lanseras kommer sådant som självstyrda bilar kunna bli ännu säkrare och kanske ligger denna verklighet inte så långt bort. Det finns redan självstyrda bilar men eftersom de nyttjar 4G kan det finnas en viss risk med dem. Skulle det vara så att bilens uppkoppling försvinner eller är för långsam riskerar man att bilen inte upptäcker föremål i sin omgivning vilket skulle kunna resultera i en krock.

IOT används effektivt inom industrin

Internet kommer även fortsätta vara en del av industrin de kommande åren. Det som menas med Internet of things inom industrin är att produktionen kopplas samman med modern informations- och kommunikationsteknologi. Kopplar man ihop olika maskiner kan man lätt få fram data och information. Med denna data kan man sedan effektivisera processen för att smidigare nå det resultat man vill.

Användandet av teknologin är också ett sätt att kunna sammankoppla flera viktiga delar av produktionen. Med teknologins hjälp får man en länk mellan människor, produktionsprocessen och maskinen för att smidigt kunna följa produktionen och samla in viktig data. Med effektiv programvara kan produktionen och maskinerna övervakas så att hela processen kan optimeras.

Logicsystems tjänster inom industriautomation

Vi på Logicsystem tillhandahåller produkter inom pneumatik som är en del av dessa smarta, moderna automatiserade system. Vi är en del av en bransch under utveckling och vi kan med spänning se fram emot hur industrierna och automationslösningarna kommer att se ut i framtiden.

Läs gärna mer om våra systemlösningar och produkter till industrin. Läs också mer om hur IOT används inom industrin hos två av de företag som vi arbetar med, Aventics och Bosch Rexroth.